Expozitia Vehiculelor Istorice Militare

Evenimentul a fost lansat in 2006, la Muzeul Aviatiei, si a purtat initial numele de "Expo M461". In 2013 evenimentul a fost reluat reunind la Muzeul Militar National Al. I. Cuza din capitala o gama extinsa de vehicule istorice, sub o noua titulatura "Expozitia de vehicule istorice militare"

Expo M461 a fost organizat in 27 mai 2006 reunind posesori de automobile ARO M461 C si modelele anterioare. Participarea a fost foarte numeroasa, stabilindu-se la acel moment recordul de 21 automobile participante modelele M59, M461 si ARO M461 C care au sosit din Bucuresti, Brasov, Ploiesti si Campulung. Au fost prezente si doua autocamioane SR 115. Evenimentul a celebrat implinirea a 45 de ani de la proiectarea automobilului M461 si 35 de la traversarea de catre acest automobil a Africii, intr-un raid de peste 18.000 km. MS Regele Mihai I, presedinte de onoare al RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.), a participat la eveniment, primind din partea organizatorilor o macheta a avionului IAR 80 produs si utilizat de armata romana in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, avion care ingloba piese produse in uzina de la Campulung, ulterior devenita ARO. La Expo M461 au participat peste 150 de persoane, dupa vizitarea muzeului efectuata in prezenta directorului acestuia, dl. Comandor Sandachi, evenimentul incheindu-se cu o impresionanta parada desfasurata pe bulevardele centrale ale capitalei.

In 9 iunie 2013 organizarea evenimentului a fost reluata sub numele de "Expozitia Vehiculelor Istorice Militare". La expozitie au participat atat vehicule care de-a lungul timpului au fost in dotarea Armatei Romane (M.F.A.-M.A.P.N. - M59/ARO M461/243/241/Dragon, TV 12, GAZ 51, ZIL 157 cat si de armatele altor state (Zundapp K750, Volvo TP21, Mercedes 170 V, Opel Super Six, Ford T, N.S.U. 251). La invitatia R.C.R. la eveniment au participat si membrii ai Asociatiei Traditia Militara, care au purtat uniforme romanesti din al doilea Razboi Mondial. http://www.traditia-militara.ro/ Prezenta a 21 de noi exponate in cadrul muzeului a atras un numeros public. Retromobil Club Romania a acordat Muzeului Militar National "Regele Ferdinand I" titlul de Membru de Onoare al Asociatiei.

Editia din acest an a expozitiei se va desfasura in data de 15 august. Va asteptam !

Expozitia Vehiculelor Istorice Militare Expozitia Vehiculelor Istorice Militare Expozitia Vehiculelor Istorice Militare Expozitia Vehiculelor Istorice Militare